Летящ старт за вашата градина: Най-добрите семена за засаждане през февруари и март в България

Летящ старт за вашата градина: Най-добрите семена за засаждане през февруари и март в България

Отглеждането на собствени зеленчуци, плодове и цветя е чудесен начин да се насладите на пресни продукти и красиви цветове в собствения си двор. Ако живеете в България, февруари и март са идеални месеци да засеете семена за една продуктивна и изпълнена с живот градина. В тази статия ще разгледаме най-добрите варианти за засяване на семена за зеленчуци, плодове и цветя, така че да може да извлечете максимума от положените усилия.

 

Зеленчуци и плодове

Домати: те са основно растение в много български градини, като семената може да се засяват на закрито през февруари или март. Непременно изберете слънчево място за засаждане и поддържайте почвата влажна, за да подпомогнете здравословния растеж.

Чушки: друг популярен за отглеждане зеленчук в България, като може да се засяват на закрито в саксии или градински тави. Нуждаят се от топла среда, за да покълнат, така че не пропускайте да им осигурите значително количество светлина и топлина.

Краставици: също могат да се засяват на закрито през февруари/март или директно в земята през април, когато почвата се стопли. Предпочитат слънчеви места и добре дренирана почва.

Ягоди и малини: те са два отлични варианта за садене в сандъчета, като това е напълно възможно през вече споменатите месеци. Както краставиците, обичат топли локации и дренирана почва.

 

Цветя

Петуния: тя е популярен избор в България, когато става въпрос за добавяне на повече цвят в градината. Семената може да се засяват на закрито през февруари/март. Предпочитат слънчеви места и добре дренирана почва.

Невен: това е друга чудесна опция да направите градината си по-шарена, като засяването на закрито е възможно през същите два месеца. Лесно се отглежда и вирее добре на слънчеви локации.

Циния: едно разноцветно и лесно за отглеждане цвете, което също може да се засажда на закрито през споменатия период. Харесва слънце и дренирана почва.

Слънчоглед: класически избор за българските градини. За него важи всичко, което вече споменахме по-горе.

Може да обобщим, че февруари и март са перфектните месеци в България за засяване на семена, които ще допринесат за една продуктивна и изпълнена с живот градина. Независимо дали искате да отглеждате зеленчуци, плодове или цветя, имате богат избор. Засявайки семената на закрито през тези два месеца, ще вземете "преднина" и така ще може да се наслаждавате на плодовете от труда си през целия сезон.

Назад към блога